Társakat gyűjtsünk, ne szeméthegyeket! – Görögkatolikusok a műanyagmentes júliusért

Hazai – 2019. július 8., hétfő | 20:02

A világszerte meghirdetett „műanyagmentes július” kampányhoz csatlakoztak a magyar görögkatolikusok is – hozzájuk pedig a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége.

Ma már 170 ország csatlakozott egy ausztrál alapítvány felhívásához, köztük természetesen Magyarország is.

Itt a lehetőség, hogy a hazánkban élő mintegy 300 ezer görögkatolikus is csatlakozzék a kicsinynek tűnő, de nagy eredményeket hozó törekvéshez – buzdít a Hajdúdorogi Főegyházmegye oldalán olvasható cikk.

ITT lehet bejelentkezni azoknak a parókiáknak, közösségeknek, családoknak, személyeknek, amelyeknek, akiknek fontos a környezettudatos élet és gondolkodás, akik tenni is szeretnének Földünk megmentéséért, nem csak szörnyülködni az egyre elképesztőbb híreken, melyek a környezetszennyezésről szólnak. Ha csak egy hónap is, ha csak egy mozdulat is, de már valami. Legyünk minél többen, akik július hónapban kerüljük a műanyagok használatát.

Csatlakozzanak Önök is, mi már megtettük!

A Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége is regisztrált a görögkatolikusok vállalásokat gyűjtő oldalán. Elgondolkodtunk, mit tudunk nyugodt lélekkel bejelölni a lehetőségek közül – legnehezebb pont számunkra az egyszer használatos műanyag ételes dobozok mellőzése volt. A szerkesztőséghez közeli menzán ráadásul egy ideje hungarocell dobozba csomagolják elvitelre az ételeket – amikor megpróbáltunk tájékozódni a hungarocell szelektív gyűjtéséről, kiderült, hogy nincs rá mód: hulladékudvarban kellene leadni. Keressük együtt a megoldásokat! 

Nemcsak bejelentkezni lehet a görögkatolikusok által létrehozott felületen, hanem ötleteket is adni arra, hogy mit tehetünk a műanyagmentes júliusért – hosszú távon a műanyagmentes Földért.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria