Roma tehetségnapot rendeztek Máriapócson

Hazai – 2019. május 27., hétfő | 14:38

Széles művészeti palettán mutathatták be tehetségüket a roma tehetségnap résztvevői május 24-én Máriapócson. A programot a Nyíregyházi Egyházmegye Cigánypasztorációs Bizottsága és a Jótevő Alapítvány szervezte.

A rendezvény a máriapócsi kegytemplomban kezdődött, ahol Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök köszöntötte a megjelenteket, majd imádságot vezetett. A Könnyező Szűz kegyképe előtt a főpásztor a bennünk lakó lehetőségek kiaknázásáról beszélt.

Több mint százan érkeztek a tehetségnapra, különböző településekről: versenyzők, kísérők, parókusok és felkészítők. A máriapócsi Családvár nagyelőadójában különböző kategóriákban (ének, tánc, vers, mese, rajz, stb.) összesen harminckét versenyszámot adtak elő a megmérettetés résztvevői – egyéni nevezőként, illetve csoportban.

Az előadásokat az Oláh Gergő énekes, Kissné Bunya Katalin családsegítő, Komiszár János festőművész és Szabó Tamás pasztorális helynök alkotta zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéssel értékelte. Az érmeket, melyeken az IC XC NIKA, azaz „Jézus Krisztus győz” felirat olvasható, a zsűri elnöke, Oláh Gergő, az X-Faktor tehetségkutató műsor győztese adta át a versenyzőknek.

„Akinek a szíve közepén Jézus van, az a győztes csapatban van” – mondta Szabó Tamás pasztorális helynök.

A tehetségkutatón akár futballtudásukkal is bemutatkozhattak a regisztrálók – a dekázás jutalma focicipő volt.

Egy mátészalkai csoport tagjai meghívást kaptak egy jövő évi bálba, hogy nagy színpadon is megmutathassák néptánctudásukat.

A tárgyi jutalmak mellett lelkileg is töltekezhettek a résztvevők, hiszen a verseny végén Oláh Gergő tanúságot tett Jézus mellett. Az énekes arra biztatta a fellépő fiatalokat, hogy sok hasonló tehetségkutatón vegyenek részt, s hogy tehetségükbe minél több energiát és munkát fektessenek, mert az mindig megtérül.

A tehetségnap végén közös vacsorára hívták a jelenlévőket a rendezők – a Nyíregyházi Egyházmegye Cigánypasztorációs Bizottságának tagjai; Orosz Rita elnökhelyettes, főszervező, akinek munkáját Ábel püspök, Szabó Tamás pasztorális helynök, Simon Ferenc és Bíró Zoltán, valamint Z. Pintye Zsolt műsorvezetőként segítették.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó:  P. Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria