Teljes búcsút engedélyezett a pápa a guadalupei Mária-kegyhelyen 2020. október 12-ig

Kitekintő – 2019. szeptember 19., csütörtök | 17:35

Salvador Martínez Ávila prelátus, a guadalupei bazilika rektora bejelentette, hogy a Guadalupei Szűz kegyképe megkoronázásának 125. évfordulója alkalmából Ferenc pápa teljes búcsút engedélyezett a híveknek, akik szentmisén vesznek részt Mexikóváros kegyhelyén – tájékoztatott szeptember 12-én a SIR olasz katolikus hírügynökség.

A dekrétum szerint, amelyet Juan de Dios Olvera Delgadillo, a kegyhely kanonokja olvasott fel, az idén szeptember 8-án kezdődött jubileumi év 2020. október 12-ig tart. Ezen a napon ünneplik majd a guadalupei kegykép pápai megkoronázásának 125. évfordulóját. A helyi hívek által La Morenitának, azaz barna bőrű, mesztic Szűzanyának nevezett Guadalupei Mária Latin-Amerika védőszentje.

Mauro Piacenza bíboros, főpenitenciárius a dekrétumban leszögezte, hogy a teljes búcsút Ferenc pápa Krisztusban való különleges megbízása garantálja. A pápai dokumentum szerint „a hívek, akik tetszés szerinti napon, miután részt vettek a szent áldozaton, a bűnbánat és a szeretet valódi lelkületével vesznek részt a szent szertartáson, apostoli áldást kapnak a vele járó teljes búcsúval, amely a szokásos feltételek mellett nyerhető el: szentségi gyónás, szentáldozás, valamint ima a római pápa szándékaira”. A búcsú kiterjed azokra is, akik a rádión és a televízión keresztül vesznek részt a szertartásokon, az egyházi normák előírásainak megfelelően.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria