Teremtésvédelmi fórumsorozatot indít a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia

Hazai – 2022. január 18., kedd | 11:28

Az Egyház és a tudomány környezeti kérdésekben kialakított álláspontjainak közelítését, integrált teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési szemléletbe történő összegzését célozza meg a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA) legújabb programsorozata.

Az Átfogó ökológia című sorozat első alkalmán Nevelős Gábor jezsuita szerzetes és Benedek József, a kolozsvári Fenntartható Fejlődés Kutatási Központ igazgatója ad elő a hit és a tudomány partnerségéről.

Az új sorozat a magyar jezsuiták teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési programja, amelyet nyolcrészes tudományos fórumsorozattal indít el az FFJA. 2022 első félévében egyetemi tanárok, kutatók, egyházi és világi vezetők, szerzetesek keresik a választ a Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában felvetett kérdésekre, többek között az éghajlatváltozás, a szegénység, a zöld gazdaság, a fenntartható életmód és a társadalmi igazságosság témakörében.

Az első, január 27-i fórumon a hit és a tudomány kapcsolatáról ad elő Benedek József, a Miskolci Egyetem professzora, a kolozsvári Fenntartható Fejlődés Kutatási Központ igazgatója és Nevelős Gábor SJ, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia képzési asszisztense.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az ehhez szükséges elektronikus űrlapot legkésőbb 2022. január 26-án délig lehet kitölteni.

A fórumokat hibrid módon tartják, azaz – a mindenkori járványügyi szabályozásoknak megfelelően – lehetőséget biztosítanak a személyes részvételre a Párbeszéd Házában, ugyanakkor valamennyi eseményt online közvetítéssel is nyomon lehet majd követni, illetve a rögzített előadásokat az FFJA honlapján is elérhetővé teszik.

Az alkalmakra várnak mindenkit, aki számára fontos közös otthonunk, a föld megóvása, a teremtés tiszteletben tartása, valamint érdeklődik a fenntartható fejlődés és a környezetbarát gazdálkodás iránt.

A tervek szerint a fórumokat a későbbiekben tanulmánykötet megjelentetése, Kárpát-medencei teremtésvédelmi hálózat kiépítése és a társadalom érzékenyítését szolgáló tudománykommunikációs kampány követi.

Részleteket az FFJA honlapján találnak.

Forrás és fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria