Terjedjen a rózsafüzér a vírus helyett! – Pozitív hírek a Remény térképén

Kitekintő – 2020. május 6., szerda | 19:33

Néhány barát a reményt szerette volna terjeszteni a koronavírus helyett – így született meg a Remény térképe.

A Covid-19-járvány kezdete óta sokan aggodalmasan és szorongással telve nézegetjük az online térképeket – leginkább a Johns Hopkins Egyetem folyamatosan és szinte valós időben frissülő térképét –, melyek a vírus világméretű terjedéséről tájékoztatnak.

Ezek a térképek, mint a hírek is, sajnálatra méltó módon a járvány egyre nagyobb térnyerésétől adnak hírt, és hatásukra sok ember elveszíti a reményt.

Ennek ellensúlyozására néhány barát létrehozott egy új weboldalt, amelyet a Remény térképének (The Map of Hope) neveztek el: ezen a rózsafüzér terjedését követhetjük nyomon, nem a vírusét.

Az oldalon elmondják: „Sokakhoz hasonlóan mi is mindennap (naponta többször is) megnéztük a térképeket, amelyek a koronavírusos esetek terjedését követik nyomon. És a térképek egyre aggasztóbb dolgokat mutattak. Egyre több piros pötty jelent meg, ahogy a pandémia – és a félelem – egyre inkább átvette az uralmat a világ felett. Feltettük magunknak a kérdést: Mi lenne, ha kitalálnánk valamit, ami reményt ad az embereknek? Valami egyszerűt, ami valami inspiráló dolog terjedését követné. Valamit, ami minden nappal egyre jobb és jobb lesz! Egy világszerte terjedő mozgalmat. És hirtelen eszünkbe jutott: A rózsafüzér kell hogy legyen az!”

„A Remény térképe azokat köti össze, akik a rózsafüzért imádkozzák. Gyere ide mindennap, hogy közzétedd az imaszéndékaidat, megnézd a térképet, és megoszd a barátaiddal és a családoddal” – biztatnak az alkotók.

A weboldalon bárki közzéteheti az imaszándékát. Létrejötte óta több mint ötezer imaszándék került föl az oldalra, egyelőre főleg az Egyesült Államokból. A közösségi oldalakon a #mapofhope hashtaggal terjeszthetjük a mozgalom hírét, közzétehetünk fotókat magunkról és a rózsafüzérünkről, és ezzel is reményt adhatunk másoknak.

A Mária-imádságok májusban mindig különösen hangsúlyosak az életünkben, idén azonban Ferenc pápa kiemelten felhívta rá a figyelmet, hogy a járvány megszűnéséért imádkozzuk a rózsafüzért.

Forrás: Aleteia.org; TheMapofHope.com

Fotó: TheMapofHope.com

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria