Térségi tanévnyitó konferenciát rendeztek Esztergomban

Hazai – 2019. szeptember 13., péntek | 16:53

Immár hatodik alkalommal szervezte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara nagy érdeklődésre számot tartó térségi tanévnyitó konferenciáját szeptember 11-én Esztergomban, a Iohanneum épületében.

Szilágyi Csaba rektori főtanácsadó köszöntötte a szép számban megjelent pedagógusokat, intézményvezetőket.

A szakmai előadások sorát Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke nyitotta meg, aki ismertette a 2019/20-as tanév fontosabb mérföldköveit és az életbe lépő jogszabályi változásokat.

Némethné Fülöp Teréziától, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől az intézmény által nyújtott lehetőségekről, az eddig megvalósult eredményekről hallhattak előadást a résztvevők.

Ezt követően a tanácskozás szekcióban Magócs Éva igazgató Miért? Önért! – Intézményértékelés a Budapest II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban címmel tartott hasznos gyakorlati tanácsokkal szolgáló előadást a pedagógusoknak. Az óvodai szekcióban Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal munkatársa, a „Kisgyermekkori nevelés támogatása” kiemelt európai uniós projekt témavezetője beszélt az új Nemzeti Alaptanterv-tervezet óvodapedagógiai aspektusairól.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria