Tíz otthon szépült meg a Győri Egyházmegyei Karitász segítségével

Hazai – 2021. február 17., szerda | 16:30

A Győri Egyházmegyei Karitász tavaly már második alkalommal vett részt a Katolikus Karitász öngondoskodást elősegítő Szép otthonok programjában, melynek keretében néhány rászoruló családot lépcsőzetes segítéssel arra ösztönöznek, hogy önerőből javítsanak lakhatási helyzetükön. Az alábbiakban a szervezet közleményét olvashatják.

Mivel a program fontos alkotóeleme a rászoruló család és a karitász illetékes munkatársa közötti folyamatos konzultáció, a koronavírus-járvány e program megvalósítását is megnehezítette. A tíz család története közül egyet mutatunk be alább.

Az egyházmegyénk egyik kisvárosában élő édesanya egyedül neveli három gyermekét, ám rendszeres jövedelméből nem tudta megoldani a korábban javíthatatlanná vált kémény okozta fűtési nehézségeket.

A karitász egy folyamatban lévő belső felújításban segített festékkel és tisztítószerekkel, így a válaszfal és a konyha kifestését az édesanya a gyermekekkel együtt végezte el. A segítség lehetővé tette, hogy a kéményt is megjavíttassa a család, sőt a Szép otthonok program révén a rossz állapotban lévő, életveszélyes teraszt is sikerült újrabetonoztatni.

A gyermekek a program részét képező ház körüli rendrakásból és gondozásból is kivették a részüket. Külön kiemelendő, hogy a család a program során összefogott, illetve felelősségteljes, önálló magatartásról tett tanúbizonyságot, ami egyben a segítő kezdeményezés valódi sikere is.

Szervezetünk a tavalyi tapasztalatok fényében, illetve a koronavírus-járvány hatásai miatt idén összesen öt családnak fog a Szép otthonok programban segítséget nyújtani.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria