Tizedszer rendeztek motoros búcsút Ecséden

Hazai – 2016. május 24., kedd | 17:15

Tizedik alkalommal rendezték meg a kerékpárosok és motorosok zarándoklatát a Heves megyei Ecséd szélén található Szentkút-völgyi kápolnánál május 20-án és 21-én.

„Jó példával élni két keréken!” – ezzel a mottóval szervezi meg  a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány évről évre májusban motoros zarándoklatát.

A találkozó május 20-án, pénteken este a Varga József helyi plébános által bemutatott szentmisével kezdődött.

Másnap, május 21-én, szombaton rövid megnyitó után Benkő László, több sikeres történelmi regény szerzője tartott író-olvasó találkozót. Az íróval Machovits László (Macho) motoros, a Hunyadi Rend kapitánya beszélgetett. Délután Mónus József hagyományőrző harci és távlövő íjász, többszörös világbajnok és világrekorder tartott lenyűgöző bemutatót. Ezután Czemez Farkas lovas zarándok előadása következett, ammelyben a vállalható célokról és a hit erejéről is szó esett.

Az ünnepi szentmisét Balla Barnabás pálos rendi szerzetes celebrálta, aki szentbeszédében kiemelte: tapasztalt motorosként fontos, hogy tudjuk, a rendben avagy a normálatlanul közlekedők csoportjában akarunk-e haladni utunk folyamán. Továbbá elmondta: több függőség van, de csak az a fontos, miképpen függünk egymástól, miképpen értékeljük társainkhoz, barátainkhoz, motoros társainkhoz való kapcsolatunkat, nemcsak a mindennapokban, hanem az úton is. Valamint az, miképpen függünk a Jóistentől; közeledjünk hozzá és szeressük, merjünk imádkozni – fűzte hozzá a szerzetes. A szertartáson az erdélyi Hargitafürdőről érkezett gyerekek végeztek énekes szolgálatot.

A jubileumi szentmisét követően a hagyománynak megfelelően áldásban részesültek a részt vevő motorosok.

Az egész napos programok mellett lehetőség volt véradásra az erre a célra szolgáló kamionban.

Rácz László felvidéki motoros, kovácsmester saját alkotásait ajánlotta fel jótékonysági árverésre, az ebből befolyó összeget a kegyhely Boldogasszony-kápolnájának fejlesztésére ajánlották fel a licitálók.

Forrás és fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria