Tízéves a nagyváradi karitász Szent Erzsébet-idősotthona

Külhoni – 2024. július 11., csütörtök | 9:00

A nagyváradi Szent Erzsébet-idősotthon létrejöttének 10. évfordulóját ünnepelték július 9-én. Az intézmény kápolnájában Böcskei László megyéspüspök mutatott be szentmisét.

Koncelebrált Rajna József kanonok, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyei Caritas Catolica főigazgatója, Májernyik Mihály Szentjobbról és Kiss Albert Biharról, akik annak idején a Caritas Catolica megalakulásakor is bábáskodtak, illetve Vakon Zsolt püspöki titkár.

„A szeretetszolgálat segít abban, hogy Jézus Krisztus tanításai ne csak szavak legyenek, hanem megnyilvánuljanak a mindennapi életünkben.

Az egyházmegyei karitász a kéz, amelyik megóv és megtart”

– fogalmazott prédikációjában Böcskei László püspök.

Rajna József, az egyházmegyei karitász főigazgatója háláját fejezte ki a főpásztornak, amiért az Egyház segélyszevezetére bízta ezt a szolgálatot, valamint a munkatársaknak, akik önfeláldozóan és nagy szakértelemmel végzik a feladatukat. Köszönetet mondott a bentlakóknak is a bizalomért, hogy a karitász gondozásában kívánják tölteni életük alkonyát.

Az idei év többszörös ünnep a szervezet életében, hiszen a tasnádi részleg 25 éves, a margittai Szent Antal-otthon pedig megalapításának 10. évfordulóját ünnepli. „A munkánk folyamán gyakran érezzük az isteni áldást” – mondta Rajna József.

Nagy Andrea, az idősotthon vezetője egykori kollégája, Haier Emma munkáját méltatta, akivel együtt indították el az intézményt, amely azóta az idősgondozás etalonjává vált a nagyváradi egyházmegyében.

„Megtiszteltetés, hogy önökért dolgozhatunk nap mint nap, öröm önöket szolgálni” – mondta a lakóknak az intézményvezető.

Nagy Andrea köszönetet mondott munkatársainak az odaadó szolgálatért, valamint a megyéspüspöknek és Rajna Józsefnek, amiért rájuk bízták az otthon működtetésének feladatát.

Forrás és fotó: Caritas Catolica Facebook-oldala; romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria