Tízéves a szlovákiai Mária Rádió Mirjam

Külhoni – 2022. május 16., hétfő | 12:50

Létrejöttének 10. évfordulóját ünnepli a Mária Rádió Mirjam, Szlovákia egyetlen 24 órában műsort sugárzó magyar nyelvű rádiója. A jeles jubileum alkalmából Orosch János nagyszombati érsek a komáromi Szent András-bazilikában május 28-án 16 órakor hálaadó szentmisét mutat be.

Tíz évvel ezelőtt adták át a Mária Rádió Mirjam – amely Szlovákia egyetlen 24 órában műsort sugárzó magyar nyelvű rádiója – épületét Komáromban. A csatorna azóta már három saját frekvenciával rendelkezik Rozsnyó (FM 90,5), Érsekújvár (FM 94,6) és Léva (FM 100,6) területén, valamint két négyórás műsorsávval – partnere, a magyarországi Mária Rádió jóvoltából, mely szintén hallgatható Szlovákia területén – Komárom (FM 88,3) és Telkibánya (FM 100,6) körzetében is hallgatható.

„Rádiónk működése 2012-ben kezdődött, amikor Komáromban a Jókai utca 6-os szám alatt megáldották a székhelyünkként szolgáló stúdiót, és elkezdődött a regionális műsorunk sugárzása. Azóta tartozunk mi is a világ 122 Mária Rádiójának családjához, és szolgáljuk a Szűzanya tiszteletére önkénteseink elhivatottságából kedves hallgatóinkat az interneten keresztül bárhol, valamint három szlovákiai és két magyarországi vételkörzetünkben egy katolikus, magyar nyelvű, nagy virtuális egyházközösség formájában” – olvasható a médium közösségimédia-felületén.

A kerek évforduló alkalmából a Mária Rádió Mirjam köszönetét fejezi ki a támogatóknak, valamint közel százötven önkéntesének, akiknek munkája létfontosságú a rádió működéséhez, és akik hozzájárultak az elmúlt tíz évben elért eredményekhez. Emelett a hallgatóknak is megköszönik, hogy immár egy évtizede követik figyelemmel a rádió adásait.

Forrás: Mária Rádió Mirjam

Fotó: Mária Rádió Mirjam Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria