Több ezer látogató fordult meg a nagyváradi Múzeumok Éjszakáján

Külhoni – 2022. május 19., csütörtök | 10:31

Közel háromezer érdeklődőt vonzott a Múzeumok Éjszakája Nagyváradon. A május 14-i túrán többek között a Szent László termet, az erdélyi festőművészek tárlatát, a Művész műterme című kiállítást, a székesegyházat és a Gránátalma Patikatörténeti Múzeumot lehetett megtekinteni.

A látogatókat Böcskei László megyéspüspök köszöntötte a püspöki palota előtt. Külön megköszönte a szervezők munkáját, a Festum Varadinumot nyitó körmenet előtt ugyanis nem volt egyszerű erre az alkalomra látogathatóvá tenni a kiállításokat.

Két év után kicsit újra fellélegezhetünk, újra szabadabban mozoghatunk. Keressük a lehetőségeket, hogy lelkileg is töltekezhessünk. Külön öröm számomra, hogy sokan itt kezdik a ma esti zarándoklatot, a püspöki palota kertjében – köszöntötte a látogatókat a főpásztor.

A múzeumok kedvelői megtekinthették a püspöki palota épületének látogatható részét: a Szent László termet, az egyházművészeti gyűjteményt, a Böhm-gyűjteményt, a Művész műterme című kiállítást, illetve egy Ady Endre-kiállítást is, amit hivatalosan május 17-én nyitottak meg.

A püspöki palotában idén újdonsággal is várták az érdeklődőket, hiszen a második emeletre is felmehettek. A székesegyház látogatása mellett Böcskei László a patikatörténeti múzeumra is felhívta a figyelmet, majd ő maga is kiosztott néhány belépőjegyet a látogatóknak.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye / Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria