Többórás szentségimádás a felvidéki Nagykaposon

2018. szeptember 25. kedd 10:01

Szeptember 21-én, a hónap harmadik péntekén háromórás szentségimádásban imádkoztak a nagykaposi római katolikus plébánia hívei az Oltáriszentségben jelen lévő Jézushoz. Jeso Eszter írását közöljük, szerkesztve.

A 18 órákor kezdődő magyar nyelvű szentmise után Susko Mihály nagykaposi esperes-plébános az oltárra helyezte az Oltáriszentséget, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy foglalják imáikba a városnak és környékének lelki megújulását, kérjék az Úr áldását a bérmálás szentségének felvételére készülő fiatalok számára, illetve azokra, akik az elmúlt években részesültek a krisztusi nagykorúság szentségében, és járjanak közben fohászaikkal a tervezett Szentlélek-szeminárium megvalósulásáért az esperesi körzetükben.

A csendes szentségimádás során a hívek letehették az Úr elé minden terhüket, és feltárhatták előtte örömüket. A templomban uralkodó csend segítette a belső csendet és így az Úr szavának meghallását.

A szentségimádás 22 órakor, a Tantum ergo eléneklésével zárult, majd Schmotzer Péter nagykaposi káplán szentségi áldásban részesítette az imádság résztvevőit.

Susko Mihály plébános úgy köszönt el a hívektől, hogy ezt az istenélményt minden hónap harmadik péntekén újra átélhetik.

Szöveg és fotó: Jeso Eszter

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
papi-szolgalat-kommunizmus-idejen-varju-imre-atyaval-beszelgettunk-20181022155222
Papi szolgálat a kommunizmus idején – Varjú Imre atyával beszélgettünk

Varjú Imre azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, majd a megtorlás idején börtönbe kerültek. A súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdeztük őt. A 2014-ben készült interjúnkat olvashatják nemzeti ünnepünk alkalmából.

12:00
az-eucharisztia-az-egyhaz-eletenek-forrasa-egyhazmegyei-eucharisztikus-lelkinap-oroshazan
Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

2018. október 22. hétfő