Többórás szentségimádás a felvidéki Nagykaposon

2018. szeptember 25., kedd | 10:01

Szeptember 21-én, a hónap harmadik péntekén háromórás szentségimádásban imádkoztak a nagykaposi római katolikus plébánia hívei az Oltáriszentségben jelen lévő Jézushoz. Jeso Eszter írását közöljük, szerkesztve.

A 18 órákor kezdődő magyar nyelvű szentmise után Susko Mihály nagykaposi esperes-plébános az oltárra helyezte az Oltáriszentséget, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy foglalják imáikba a városnak és környékének lelki megújulását, kérjék az Úr áldását a bérmálás szentségének felvételére készülő fiatalok számára, illetve azokra, akik az elmúlt években részesültek a krisztusi nagykorúság szentségében, és járjanak közben fohászaikkal a tervezett Szentlélek-szeminárium megvalósulásáért az esperesi körzetükben.

A csendes szentségimádás során a hívek letehették az Úr elé minden terhüket, és feltárhatták előtte örömüket. A templomban uralkodó csend segítette a belső csendet és így az Úr szavának meghallását.

A szentségimádás 22 órakor, a Tantum ergo eléneklésével zárult, majd Schmotzer Péter nagykaposi káplán szentségi áldásban részesítette az imádság résztvevőit.

Susko Mihály plébános úgy köszönt el a hívektől, hogy ezt az istenélményt minden hónap harmadik péntekén újra átélhetik.

Szöveg és fotó: Jeso Eszter

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
utolso-utjara-kisertek-palos-frigyest-vacon
Utolsó útjára kísérték Pálos Frigyest Vácon

Pálos Frigyes Leó temetése alkalmából március 20-án Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban, Varga Lajos váci segédpüspök, Koza József tiszteletbeli kanonok, prépost, címzetes esperes, Tóth Ferenc esperes és Gedeon József koncelebrálásával.

2019. március 22., péntek
orzoje-vagyok-az-en-testveremnek-bemutattak-nemeth-gabor-bioetikai-konyvet
Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek