Továbbképzésen vettek részt a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztorációs munkatársai

Külhoni – 2018. november 8., csütörtök | 16:17

Továbbképző tanfolyamot tartottak a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztoráció területén dolgozó munkatársainak november 5. és 7. között a temesvári Marienheim Ifjúsági Házban. ​A kurzus célja elsősorban a plébániákon folyó pasztorációs munka átfogóbb koordinálásának elősegítése volt.

Az ifjúságpasztorációban tevékenykedő lelkipásztorok és szerzetesnővérek továbbképzését a Temesvári Egyházmegye, valamint az annak keretében működő egyházmegyei ifjúsági központ szervezte.

A tanfolyam elején a továbbképzés témáját mozgásos játékok vezették fel, majd az október 28-án befejeződött, fiatalokról szóló szinódus záródokumentumáról beszélgettek a résztvevők.

A második és harmadik nap középpontjában Bosco Szent János lelkülete és tanítása állt. Kedd délelőtt a résztvevők feltérképezték, melyek azok a világi dolgok, amelyek a fiatalokat vonzzák, illetve jobban lekötik, mint a vallás és a vallásos témák.

Az ifjúságpasztorációs szolgálatot végző papok és szerzetesnővérek közösen próbáltak megoldást találni arra, hogyan lehet a fiatalok, a gyerekek számára vonzóvá tenni a vallásosságot. A délután folyamán különböző játékokat tanultak, melyeket a pasztorációba is be lehet illeszteni, függetlenül attól, hogy melyik réteggel, korcsoporttal dolgoznak.

A továbbképzés estéi az elmúlt nap kiértékelésével és közös kompletóriummal zárultak.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Váncsa Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria