Üdvözlégy – Adventi imádságra hívta a családokat a milánói érsek

Kitekintő – 2020. november 18., szerda | 14:45

Kaire (Χαῖρε), azaz Üdvözlégy – ezzel a kifejezéssel fordult Gábor főangyal a názáreti Máriához, amikor bejelentette neki Isten Fiának születését. Ezt a kifejezést választotta a milánói főegyházmegye különleges adventi imakezdeményezésének címéül.

A 20.32-es kaire (Il kaire delle 20.32) elnevezésű program keretében Mario Delpini milánói érsek az adventi időszakban mindennap együtt imádkozik a családokkal. „Nemcsak egészségügyi és társadalmi, de lelki vészhelyzet előtt is állunk” – fogalmaz a kezdeményezés kapcsán a milánói érsek. „A járvány miatti aggodalom és szorongás elfásítja a lelkünket. Erre azonban válaszolhatunk imával.”

A főpásztor arra hívta a híveket, hogy egyesüljenek az imában otthoni keretek között, a családban november 15-étől, vasárnaptól kezdve minden este 20.32-kor. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a ChiesaTv, a Radio Marconi és a Radio Mater adók műsorába, mely minden este közvetíti a milánói érsek pár perces esti imádságát.

Delpini érsek levelet írt az adventi időszakra, amelynek címe: Az Ige belépett a történelembe. Az idő befogadja Isten dicsőségét. Az Úr megtestesülésének misztériuma. Ebben kiemeli, hogy fontos időt szakítani a családi élet rítusaira, amelyek lehetővé teszik, hogy beszélgessünk és együtt imádkozzunk, továbbá hogy megbocsássunk egymásnak és együtt keressük a megoldásokat a nehézségekre, mert ez lehetőséget ad arra, hogy elsimítsuk a félreértéseket, hogy osztozzunk egymás terheiben és megerősítsük a szeretetet.

Mario Delpini milánói érsek jelenleg karanténban van, mert elkapta a koronavírust, de tünetmentes. Advent első vasárnapján mutathat be újra nyilvános szentmisét a milánói dómban. Addig általános helynöke, Franco Agnesi prelátus helyettesíti.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Chiesadimilano.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria