Új ebédlővel bővült az ajkai katolikus iskola

Hazai – 2021. október 25., hétfő | 15:31

Udvardy György veszprémi érsek október 21-én megáldotta és átadta az ajkai Szent István Király Római Katolikus Iskola új ebédlőjét és a hozzá tartozó kiszolgáló egységeket.

Az ünnepség az ajka-tósokberéndi templomban kezdődött, ahol Udvardy György érsek hálaadó szentmisét mutatott be az iskoláért Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgatóval, Dékány Árpád Sixtusszal, a Veszprémi Főegyházmegye Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) vezetőjével, valamint Bakos Frigyes esperes, plébánossal, az iskola lelkiigazgatójával együtt, aki köszöntötte a főpásztort a liturgia elején.

Udvardy György prédikációjában kiemelte, milyen rossz, amikor egy osztályban szomorú a hangulat, a gyerekek pedig egymást okolják emiatt, vagy tanáraikat hibáztatják érte. Ennek elkerülése érdekében mindenkinek tennie kell a jóért. Az öröm és a vidámság az, ami lángoló szívűvé tesz minket, így mi is Jézus örömhírének hordozói lehetünk az iskolában, az utcán és otthonainkban is. Az öröm, a vidámság, a jóért való küzdelem és a szeretet a legnagyobb fegyver a megosztottság ellen. Ha így teszünk, ha elfogadjuk és szeretjük egymást, küzdünk a jóért, akkor jó, boldog és tűzzel teli emberekké válunk.

A szentmise után az iskola aulájában ünnepi műsorral folytatódott az esemény.

Rieder András, az iskola igazgatója beszédében köszönetét fejezete ki az érseknek, a Veszprémi Főegyházmegyének, az iskola fenntartójának az anyagi támogatásért, a tervezőknek, a kivitelezőknek, a szülőknek pedig áldozatos munkájukért.

Az intézményvezető kiemelte: az ebédlő megépítésével mérföldkőhöz érkezett az iskola. E munkálatok után egy kis pihenés következik, de csak rövid, hiszen a külső közösségi terek még felújításra várnak, és hamarosan indul a katolikus óvoda építése is.

A köszöntő után fát ültettek az iskola udvarán: Udvardy György érsek, Rieder András igazgató, valamint Bakos Frigyes lelkiigazgató végezték el az ültetés utolsó mozzanatait.

Ezt követően az ebédlőben a főpásztor megáldotta az új épületrészt, majd sor került a nemzeti színű szalag átvágására.

A gyermekek nagy örömmel vették birtokukba az új, tágas, modern bútorzattal felszerelt ebédlőt.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria