Új honlapon érhető el mától a Vatikáni Rádió magyar adása

Külhoni – 2018. május 4., péntek | 13:40

Május 4-étől, péntektől kezdve a Vatikáni Rádió magyar adása új arculatú honlapon érhető el, miközben a rádió adása változatlan marad.

A honlap modernizálása a Ferenc pápa által 2015-ben elindított szentszéki kommunikációs reform keretében történik; annak a hosszú folyamatnak állomása, mely a Vatikáni Rádió 1931-ben induló történetét végigkísérte. A mostani reformmal egybefoglalják az eddig önállóan működő szentszéki kommunikációs egységeket: a Vatikáni Rádiót, a Vatikáni Televíziót, a L’Osservatore Romano vatikáni napilapot, a Szentszék sajtószolgálatát, a fotószolgálatot és a Vatikáni Könyvkiadót.

A Ferenc pápa rendeletére megszületett Kommunikációs Titkárság Vatican News (Vatikáni Hírek) névvel új információs központot hozott létre, amely az írott és az elektronikus sajtó számára szolgál forrásként. A Vatican News új arculatú honlapja alkalmazkodik a mai médiaorgánumok online felületeinek megnövekedett igényéhez. A napi rádióműsorok hanganyaga és képpel kísért írott változata mellett ebben az új formátumban több képet és videót tudnak elhelyezni, továbbá könnyen visszakereshetővé válnak a korábbi műsorok. Mindez követi a mai vizuális kultúrájú világ irányvonalát, és így a hallgatók egyre többet láthatnak – képek és videók segítségével – a hallottakból.

Az eddigi www.hu.radiovaticana.va helyett az új honlapot ezen a címen találják meg.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria