Új lehetőségek a gyermekvédelmi szakemberek részére a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Hazai – 2024. június 19., szerda | 14:12

A „Benned bízom!” program keretében kétszer egynapos tréningen vettek részt a székesfehérvári, hajdúnánási és debreceni gyermekotthonok szakemberei.

Az érzelmileg nehéz és gyakran kihívásokkal teli gyermekvédelmi segítői munka során a szakemberek számára kiemelkedő fontosságú a személyes támogatás. A Hajdúdorogi Főegyházmegye gyermekvédelmi ellátórendszerében dolgozó munkatársak az eddigi lelki segítés, prevenciós programok mellett 2024-től a tréning- és coachingprogrammal új távlatot kaphatnak szakmai és személyes helyzetük feldolgozásához.

A program célja, hogy segítse a dolgozókat a különböző nehézségek és a stressz kezelésében, valamint fokozza a szakmai hatékonyságot és támogassa az egyéni belső egyensúlyt.

A képzések az önismeretre, az érzelmi intelligencia fejlesztésére, az együttműködés hatékonyságának növelésére fókuszálnak, és nagy hangsúlyt fektetnek a kiégés felismerésére és kezelésére.

A tréning és coaching típusú programok beillesztése egy szervezet kultúrájába számos pozitív hatással jár. A programok során oktatást, személyes és csoportos támogatást, valamint a játékos keretek miatt kikapcsolódást kínál a résztvevők számára.

A székesfehérvári, debreceni és hajdúnánási gyermekvédelmi központ munkatársai együtt vesznek részt ezeken a képzéseken, ezáltal a szervezethez való tartozás, a csapategység és az együttműködés is erősödik, így javulhat az egész gyermekvédelmi hálózat munkája. Ezek a preventív módszerek emellett hozzájárulhatnak a gyermekek magasabb szintű szakmai ellátásához és védelméhez.

„Határozottan hiszünk abban, hogy a támogató és együttműködő munkakörnyezet valódi eredményességet hoz és pozitív hatást gyakorol a munkatársakra és az ellátott gyermekekre egyaránt” – szerepel a Hajdúdorogi Metropolitai Egyház Gyermekvédelmi Fenntartói Irodájának irodavezetője, Tóthné Tőkés Margaréta és az iroda trénere, Rása-Szabó Mariann okleveles gyermekvédelmi szakember által írt összefoglalóban.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria