Új szárnnyal bővítik a Mindszenty-iskolát Esztergomban

Hazai – 2019. augusztus 23., péntek | 10:48

Megkezdődött a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda bővítése, egyházi forrásokból 542 millió forintért új szárnnyal bővítik az épületet – mondta el az intézmény igazgatója, Espasa-Sancho Ramon augusztus 22-én az MTI-nek.

Espasa-Sancho Ramon hozzátette, a fejlesztés előtt elbontották az iskola két korábbi tömbje között található földszintes épületet, amelyet az államosítás után óvodának építettek, de elhanyagoltsága miatt nem volt alkalmas a célra.

Az új épületrész alagsorában 300 adagos melegítőkonyha, 90 férőhelyes ebédlő, valamint tánc- és technikaterem kap helyet. A felső szinten új könyvtárat, csoportszobákat és tantermeket hoznak létre. A további tervekben a tetőtér beépítése is szerepel. A 2020 szeptemberére elkészülő fejlesztés során bővítik az udvar területét, akadálymentes parkolót alakítanak ki, modern kazánokat és egy liftet telepítenek.

A Mindszenty József Katolikus Általános Iskolát az esztergomi Szent Anna-plébánia akkori káplánjaként 1991-ben Kiss-Rigó László alapította, aki most a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. A nyolcosztályos iskolában, két párhuzamos osztályban 270 gyerek tanul és 30 pedagógus dolgozik. Az intézményhez tartozik a bajóti óvoda, 50 óvodással és 10 nevelővel.

Forrás: MTI

Fotó: Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria