Új színeket kapott az újszegedi templom belső tere

Hazai – 2020. július 4., szombat | 14:09

Húsz év után újrafestették az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomot a hívek 5,5 millió forintos adományából.

Thorday Attila plébános a Délmagyar.hu-nak elmondta: a korábbi fehér és zöld szín helyett új színekbe öltözött a liturgikus tér. A felső rész égszínkék lett, míg a lentebbi részeken a barna, a sárga és a fehér játéka látható. A templomajtókat is lefestették.

Egy hívő a stációkat is gondozásba vette: nemcsak portalanította, hanem méhviasz bevonattal is ellátta a Jézus keresztútját megjelenítő faragásokat.

Már tavaly eltervezték, hogy megújítják a liturgikus teret, hiszen előtte az elektromos hálózatot rendezték, ami vésésekkel járt. Amíg a veszélyhelyzet miatt nem tudtak szentmisét tartani a templomban, elvégezték a festéshez szükséges előkészületeket, majd az elmúlt hetekben megtörtént a felújítás. Múlt vasárnap, június 28-án már a szentmisék is visszatérhettek az épületbe – ismertette Thorday Attila atya.

Az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet-templom plébánosa beszámolt arról is, hogy a megújult templomban októberben tartják az elmaradt bérmálást, míg az elsőáldozást novemberben ünneplik. Egész nyáron lesznek esküvők.

Az egyházközség következő célkitűzése a 110 éves tető cseréje, azonban ehhez több tízmillió forint szükséges, így keresik a pályázati lehetőségeket.

Forrás és fotó: Délmagyar.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria