Újabb boldoggal gazdagodik az Egyház

Kitekintő – 2020. július 13., hétfő | 17:38

Július 10-én Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát. Az audiencián a pápa jóváhagyta a kongregáció dekrétumainak közzétételét, amelyek Maria Antonia Samàt boldognak ismerik el, és mások hősies erényeit is megemlítik.

A dekrétumok elismerik a Maria Antonia Samà világi hívő közbenjárására történt csodát. Az új boldog 1875. március 2-án született Olaszországban, és 1953-ban hunyt el. Gyermekkorában súlyos betegség miatt megbénult. Több mint 60 éven keresztül ágyban feküdt, szenvedéseit felajánlotta Jézusnak.

A továbbiakban azoknak az életét mutatjuk be röviden, akiknek erényei elismerést nyertek.

Eusebio Francesco Chini, a Jézus Társasága papja 1645-ben született Olaszországban, és 1711-ben halt meg Mexikóban. A szerzetes a mexikói őslakos indiánok között élt, védelmezte jogaikat és méltóságukat, elítélte a gyarmatosítók ellenük elkövetett visszaéléseit.

Mariano José de Ibargüengoitia y Zuloaga egyházmegyés pap volt, a Jézus Szolgálóleányai Kongregáció társalapítója. 1815-ben született a spanyolországi Bilbaóban, és ott is halt meg 1888-ban. Plébánosként elnyerte IX. Piusz pápától az apostoli misszionárius címet tevékenységéért. Lelkiségének középpontjában az Eucharisztia, az ima, a Mária-tisztelet és a szegények szolgálata állt.

Maria Félix Torres, az Üdvözítő Társasága és a Mater Salvatoris iskolák alapítónője 1907-ben született a spanyolországi Albeldában, 2001-ben hunyt el Madridban. Nőként elsők között szerzett egyetemi diplomát kémiából. A Szent Ignác-i lelkiségre építve alapította meg rendjét, amelynek középpontjában a fiatal lányok, egyetemisták pasztorációja áll.

Angiolino Bonetta világi hívő, a Kereszt Csendes Munkásai Társaság tagja 1948-ban született Olaszországban, Brescia közelében, 1963-ban hunyt el. 12 évesen betegség miatt levágták az egyik lábát. Szenvedéseit felajánlotta Jézusnak. A betegeket buzdította, és békét sugárzott nekik.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Cath.ch

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria