Újabb ötmillió forinttal segíti a szegény családokat a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Hazai – 2020. május 18., hétfő | 13:14

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a rendelkezésére álló keretből ismét ötmillió forintot különített el élelmiszercsomagok készítésére a rászorulók, a járvány miatt munkájukat elveszített családok, egyedülálló emberek részére.

Az egyházmegye adományát a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója, Mészáros László osztja szét a 61 működő karitászcsoport között, így csoportonként 110 ezer forintnyi összeget tudnak fordítani élelmiszer-vásárlásra. Vannak olyan egyházközségek, ahol még nem működik karitatív közösség, az ott élő nehéz sorsú emberekről sem feledkeznek meg.

Debrecenben május 15-én, pénteken délelőtt a Szent Anna-plébánia udvarán várták a helyi egyházközségek (Szent István-, Szent László-, Szent Anna-, Jézus Szíve-, Megtestesülés plébánia) és a környező települések (Hajdúszoboszló, Furta, Hajdúsámson, Nyíradony, Püspökladány, Nyíracsád, Berettyóújfalu) karitászvezetőit, hogy átvegyék a pénzadományt.

A nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a járvány kitörése miatt gyakorlatilag meghiúsult, mert a karantén meghirdetése után az adományozók nem tudták eljuttatni felajánlásaikat a gyűjtőhelyekre. Éppen ezért a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye húsvét előtt is ötmillió forintos pénzadománnyal segítette az egyházmegye rászoruló családjait.

Felajánlásával Ön is csatlakozhat az adományozók köréhez. Adója 1 százalékával támogathatja a Magyar Katolikus Karitászt (adószám: 19666275-1-43), valamint a Magyar Katolikus Egyház szolgálatait a 0011 technikai számon keresztül. Ez utóbbit érintő rendelkezése a visszavonásig érvényben van.

További pénzadományokat fogadnak a https://karitasz.hu/onlineadomany oldalon az online adományozás menü alatt azonnali bankkártyás fizetés formájában, valamint átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon.

Forrás és fotó: Kovács Ágnes/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria