Újmisés áldással zárult a júliusi búcsúnap Alsószentivánon

Hazai – 2019. július 19., péntek | 10:01

A Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon májustól októberig, minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain tartanak zarándoknapot. Hagyomány, hogy a harmadik búcsúnapon egy újmisés pap vezeti a szertartást. Idén július 13-án Lindmayer Miklós mutatott be szentmisét.

Lindmayer Miklóst már ismerték a helyi hívek, hiszen diakónusként Sárbogárdon és környékén szolgált. Június 24-én szentelte pappá őt három társával együtt Spányi Antal megyéspüspök Székesfehérváron.

Az ünnepi szentmise elején Helter István plébános köszönetet mondott mindazoknak, akik a búcsú méltó lebonyolításában, illetve előkészületeiben részt vettek, jelenlétükkel a kegyhelyet megtisztelték, valamint külön köszöntötte a gyalogos zarándokokat.

Prédikációjában Lindmayer Miklós kifejtette, hogy nekünk, hívő embereknek a legfontosabb feladatunk Istennek megfelelni, az ő rendelését beteljesíteni. Ehhez mutat utat számunkra a Szűzanya, az első keresztény, Jézus első tanítványa is, aki végig kitartott fia mellett.

A mi életünkben is a kitartó szolgálat a fontos: akkor szerezhetünk magunknak is örömet és boldogságot, ha másokon igyekszünk segíteni, s a közösséget igyekszünk szolgálni, amelynek tagjai vagyunk. Így építhetjük szolgálattal Isten országát a földön, s ezzel érhetjük el az örök üdvösséget. Ehhez kérhetjük és kérjük égi édesanyánk segítségét a Fatimai Szűz kegyhelyén.

A körmenetet követően Lindmayer Miklós újmisés áldásban részesítette szüleit, újmisés paptestvéreit, a szentmisén jelen lévő lelkipásztorokat és ministránsokat, majd a zarándokokat is, akik a nap emlékére egy szentképet is átvehettek. A búcsú szentségimádással zárult.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria