Újra együtt versenyeztek a fogyatékkal élő és az ép úszók Edelényben

Hazai – 2019. október 4., péntek | 9:00

Ismét megrendezték az edelényi nyitott úszóversenyt, amelyet tavaly először szerveztek meg, hagyományteremtő szándékkal. Szeptember 28-án számos fogyatékkal élő és ép úszó versenyzett együtt az edelényi tanuszodában.

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, a rendezvény fővédnöke imádsággal nyitotta meg a versenyt, majd Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Inántsy-Pap Ágnes, a rendezvény megálmodója és főszervezője mondott beszédet, melyben hangsúlyozta, hogy minden egyes jelentkezést külön bizalomként és nagy örömként éltek meg. Nem kis meglepetésükre világbajnok és Európa-bajnok sportolók, sőt szenior bajnok is jelentkeztek a megmérettetésre. – Ennek a versenynek pont a sokszínűség a legnagyobb értéke – hangsúlyozta a főszervező, majd Dosztojevszkij szavait idézte: „Egy embert szeretni azt jelenti, hogy olyannak látjuk, amilyennek Isten elgondolta.”

A megnyitó végén fogyatékkal élő világklasszis úszók – Bérczi Zsófia, Jenei Zoltán, Rauch Róbert és Rácz Bálint – mutatkoztak be, köszöntve a versenyzőket.

Az eredményhirdetés különlegessége volt, hogy a fogyatékkal élő világklasszisok az ép versenyzőknek, míg az ép világbajnokok a fogyatékkal élő helyezetteknek adták át a díjakat, Orosz Atanáz megyéspüspök mellett.

*

Az első integrált úszóverseny tavaly a Görögkatolikus Metropólia szervezésében, Kocsis Fülöp érsek-metropolita fővédnökségével és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség együttműködésével valósult meg.

Az érzékenyítő verseny célja a sport által megvalósuló közös élményszerzés a fogyatékkal élő és ép gyermekek, fiatalok és felnőttek számára, ezáltal egymás megismerésének, elfogadásának megerősítése.

Az idei versenyről készült bővebb beszámoló ITT olvasható el. Az eseményen készült további fotók ITT tekinthetők meg.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria