Újra fellobbant a szikra, mely az evangélium követésére hív – Megnyitották a ferences centenáriumot

Megszentelt élet – 2022. december 2., péntek | 18:20

Massimo Fusarelli általános elöljáró nyitotta meg november 29-én az olaszországi Fonte Colombó-i szentélyben a ferences centenáriumot.

Mint ismeretes, 2023 és 2026 között tartja a ferences szerzetescsalád Assisi Szent Ferenc földi életének utolsó négy esztendejére emlékezve jubileumi ünnepségsorozatát.

A centenáriumot Massimo Fusarelli általános elöljáró nyitotta meg a Fonte Colombó-i szentélyben, a „ferencesek Sínai-hegyén”, ahonnan a ferences nagycsalád tagjai közös zarándoklattal vonultak Rieti városának székesegyházába.

A zarándoklat a generális köszöntésével és imájával vette kezdetét.

„Minden alkalommal, amikor újra útra kelünk, tudjuk, hogy ismét fellobban a szikra, amely az evangélium követésére késztetett bennünket” – fogalmazott Massimo Fusarelli OFM.

A ferencesek ünnepi zarándoklata Fonte Colombóból Rieti városának székesegyházába vezetett, ahol José Tolentino Calaça de Mendonça bíboros, a Kulturális és Oktatási Dikasztérium prefektusa mutatott be ünnepi szentmisét.

José Tolentino Calaça de Mendonça bíboros homíliájában három szempontot emelt ki, amelyek Szent Ferenc követését jellemzik: az evangélium iránti szenvedélyes engedelmesség, a szegénység és a bölcsesség.

*

Az erdélyi ferences rendtartomány templomaiban is november 29-én nyitották meg a centeniáriumot.

Forrás: Erdélyi ferencesek/Facebook; romkat.ro

Fotó: Erdélyi ferencesek/Facebook; Ordo Fratrum Minorum/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria