Újra Mária-búcsút ünnepelhettek Péliföldszentkereszten

Megszentelt élet – 2022. május 10., kedd | 9:00

Május 8-án ünnepelték a péliföldszentkereszti kegyhely búcsúját. A Komárom-Esztergom megyei búcsújáróhelyen a meghívott szónok Kirner Zoltán, a kazincbarcikai szalézi közösség tagja volt.

„Hála Istennek, a lourdes-i barlang előtti tisztás idén ismét megtelhetett élettel – ezt mindenki mélyen átérzi a szívében, hiszen járvány volt, sokakat sújtott a betegség, nem ünnepelhettünk együtt. És az időjárás is kegyes volt, igazi madárdalos, májusi tavasz örvendeztetett meg bennünket az idén” – számoltak be a magyarországi szaléziak weboldalán.

A búcsúra meghívott szónok, Kirner Zoltán ma a kazincbarcikai szalézi közösség tagja. Mielőtt belépett volna a rendbe, 2011 és 2017 között Celldömölkön volt plébános és az ottani kegyhely házigazdája.

Beszédében megkísérelte összefoglalni a választ arra, hogy kinek tartják Máriát az emberek.

Három kérdés nyomán elmélkedett: mit jelentett Jézus Mária életében; Mária mit jelentett Jézus életében, és végül: mit jelent Mária nekünk.

Tanítása végén emlékeztetett rá, hogy Mária sokszor úgy segít rajtunk, hogy minket változtat meg, nem a körülményeket, segít abban, hogy vegyük komolyan az életünket, a szolgálatunkat, és adjunk hálát azért, ahová Isten minket állított.

A Gerecse Natúrpark Látogatóközpont dolgozói azokra is gondoltak, akik a búcsú előestéjén érkeztek a helyszínre, vagy a szentmise után még maradtak volna, hogy élvezzék a mesébe illő környezetet: számukra minőségi zenei élményt, táncházat, borkóstolót, ikonkiállítást, a gyerekeknek játékot, kézműves-foglalkozást szerveztek.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria