Újraindultak a kedd reggeli magyar szentmisék a Szent Péter-bazilikában

Külhoni – 2020. június 2., kedd | 20:09

Június 2-tól újra lehetőség nyílt arra, hogy megtartsák a kedd reggel 8 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmiséket – adta hírül Németh László olaszországi magyar főlelkész a Vatikáni Rádió magyar nyelvű Facebook-oldalán.

Az előző hónapokban a kedd reggeli magyar szentmisék is elmaradtak a Szent Péter-bazilikában a járvány miatt. Június 2-tól nyílt lehetőség arra, hogy minden héten ismét megtarthassák a kedd reggel 8 órakor kezdődő magyar szentmiséket.

„Egyelőre azonban a bazilika altemplomában, ahol a Magyarok Nagyasszonya tiszteltére szentelt magyar kápolna van, még nem lehet misézni. A mai szentmisére érkezve ért a meglepetés, hogy a bezártság után az első szentmisét Szent II. János Pál pápa oltáránál mondhattam” – írja Németh László. A  kapott információk szerint egész hónapban ezt az oltárt jelölték ki a magyar szentmisék számára. Bizonyára még várni kell, amíg zarándokcsoportok újra érkezhetnek.

„Fontos üzenete van azonban annak, hogy a rendszeres szentmiséket újrakezdhettük. A biztonság kedvéért a sekrestye bejáratánál lesznek a találkozók 8 óra előtt pár perccel, hiszen ebben a helyzetben minden változhat” – teszi hozzá az olaszországi magyar főlelkész.

Németh László kéri, hogy csoportok és koncelebrálni kívánó papok előre jelezzék részvételi szándékukat telefonon (+39 348 79 52 165) vagy e-mailben (italiamissiohu@gmail.com). Mindenkit, aki el szeretne jönni, szeretettel várnak a szentmisére, abban is bízva, hogy rövidesen újra a magyar kápolna adhat otthont a heti szentmiséknek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria