Útjaink – A debreceni püspökök adventi beszélgetése közös római zarándoklatukról

Hazai – 2022. december 7., szerda | 12:24

Útjaink címmel december 2-án adventi hangulatú beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők Debrecenben, a Fórum Bevásárlóközpontban található Libri könyvesboltban. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke közös római zarándoklatukról számoltak be.

A beszélgetést Törő András püspöki irodaigazgató vezette, aki maga is részt vett a római zarándoklaton.

A három debreceni püspököt szoros barátság fűzi egymáshoz, amely az évek óta tartó rendszeres találkozásoknak, együttgondolkodásnak a gyümölcse, erősítve a város keresztény felekezeteinek ökumenikus jelenlétét.

A baráti találkozókon túl a három egyházi vezető már két alkalommal vett részt közös zarándoklaton. Első útjuk 2017-ben, a reformáció kezdetének 500. évfordulóján Genfbe, az egyházak ökumenikus közösségének globális központjába vezetett, idén ősszel pedig Rómába zarándokoltak, ahol Ferenc pápával is találkoztak.

A könyvesboltban megrendezett beszélgetésen a jelenlévők megtudhatták, hogy alakult ki a három debreceni püspök együttműködése, szoros barátsága. Majd a püspökök beszámoltak a római zarándoklat részleteiről.

A beszélgetésről szóló beszámolót ITT olvashatják.

A három debreceni püspök vatikáni útjáról még ITT olvashatnak.

Szöveg és kép: Kovács Ágnes

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria