Útközben elakadt vendégmunkásoknak segített a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2014. február 3., hétfő | 14:59

Franciaországba tartó romániai vendégmunkásokat szállító jármű robbant le Veszprémben. Az útközben elakadt tizenkilenc vendégmunkás, és az őket kísérő családtagjaik elszállásolásáról a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi Befogadás Házának munkatársai gondoskodtak.

Pataki Gergely régiótitkár beszámolt arról, hogy munkatársaik az éjszakai szálláslehetőség megszervezése mellett az önkormányzat Családok Átmeneti Otthonában a kiskorúaknak is találtak befogadó helyet.
   
A rászorulók részére élelmiszert, takarót, éjszakai szállást és segítséget biztosítottak két éjszakán át. Ezt követően jött értük a jármű, amely tovább vitte őket célállomásuk felé.

A múlt év végén is történt hasonló eset: román turisták busza gyulladt ki Lébénynél az autópályán. Az utasok levélben fejezték ki köszönetüket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a magyar hatóságok segítségéért. A negyvenhat utazót a mosonmagyaróvári kollégiumban szállásolták el, amíg megérkezett a cserebusz. Ellátásukról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei gondoskodtak, teával, kávéval, szendviccsel kínálták őket. Megszervezték például egy tízhónapos csecsemő élelemmel, pelenkával való ellátását, és orvosi vizsgálat lehetőségét is felajánlották. A jármű román vendégmunkásokat és turistákat szállított Romániából Németország több városába. A tűzesetben szerencsére személyi sérülés nem történt, ám a negyvenhat román utas értékei, csomagjai teljesen megsemmisültek.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Magyar Kurír