Vándorkiállítás nyílik Tatán a Mária-út zarándokélményeiről

Kultúra – 2022. január 22., szombat | 13:00

Zarándok-Jel-Kép Út elnevezéssel vándorkiállítás nyílik február 2-án Tatán, a volt piarista rendházban. A kiállítás február 23. után több hazai városban is látható lesz majd.

„Minden forrásom belőled fakad” – hangzott a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottója. Ha belegondolunk, a szentkutak e mottó valódi „jel-képei”: a teremtett világ ereje, élet, szépség, hit mind megtalálható bennük. Meglátogatni őket testi és lelki felüdülés, főleg, ha egy zarándoklat keretében érkezünk egy szentkúthoz.

Ez a gondolat vezérelte a Mária Út Egyesületet, amikor a Mária-út által érintett szentkutak bemutatását Zarándok-Jel-Kép Út elnevezéssel egy vándorkiállítás keretébe foglalta. A zarándokoknak és önkénteseknek meghirdetett fotópályázat nyertes képei mellett néhány olyan rövid elmélkedés olvasható, ami segíti a valós és az átvitt értelemben vett elindulást, úton levést és a megérkezést.

A kiállítás február 2. és 23. között Tatán, a volt piarista rendházban (Tanoda tér 5/A) lesz megtekinthető. A kiállítást Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője és Michl József polgármester nyitja meg február 2-án 17 órakor. A megnyitón való részvétel regisztrációhoz kötött, további részleteket a plakáton találnak.

A kiállításnak február 23. és március 9. között Esztergomban a Szent Adalbert Központ, majd Szombathely, Tatabánya, Eger és Pécs ad majd otthont.

Forrás és fotó: Mária Út Egyesület

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria