Varga László püspök megáldotta a vörsi betlehemet

Hazai – 2019. december 3., kedd | 18:41

Idén 71. alkalommal építették meg Közép-Európa legnagyobb betlehemét a vörsi Szent Márton-templomban. December 1-jén, advent első vasárnapján Varga László kaposvári megyéspüspök ünnepi szentmise keretében megáldotta a betlehemet és a templomot, melynek homlokzatát a közelmúltban teljesen felújították.

A főpásztor prédikációjában advent kapcsán beszélt a személyes várakozásról: „Nem mindegy, hogy milyen hőfokon szeretjük azt, akit ünneplünk emlékezéseinkkel és várakozásunkkal. A szeretet hőfoka határozza meg, hogy mit jelent számunkra Jézus Krisztus megtestesülése. Akik szeretik Jézust, akik szenvedélyesen szeretik őt, azok vágyakoznak erre a találkozásra.

Nem rémisztő és félelmetes esemény lesz számukra, hanem a vágyaik beteljesedése. Egészen mást jelent a Jézussal való találkozás azoknak – akár a haláluk órájában, akár Krisztus második eljövetelekor –, akik szenvedélyesen szeretik őt, mint azoknak, akik félnek tőle, vagy akik számára közömbös az Úr Jézus Krisztus személye” – mondta a főpásztor.

A teljes prédikáció ITT hallgatható meg.

A szentmisét a vörsi Bábtáncoltatók betlehemes játéka, illetve a Kis-Balaton dalkör előadása zárta.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria