Vatikáni dekrétumok csoda, vértanúság és hősies erénygyakorlás elismeréséről

Ferenc pápa – 2020. október 31., szombat | 19:25

Ferenc pápa október 27-én kihallgatáson fogadta Marcello Semeraro kinevezett bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja új prefektusát. Az audiencián a pápa nyolc dekrétum közzétételét hagyta jóvá, melyek három csoda, három vértanúság és két hősies erénygyakorlás elismerését tartalmazzák.

A közzétett dekrétumok

– elismerik a Boldog Giustino Maria Russolillo pap, az Isteni Hivatás Társasága és az Isteni Hivatás Nővérei kongregáció alapítója közbenjárására történt csodát. Giustino Maria Russolillo az olaszországi Pianura di Napoliban született 1891-ben, és ugyanitt halt meg 1955-ben.

– elismerik az Isten szolgálója María Lorenza Requenses de Longo, a nápolyi gyógyíthatatlan betegek és a kapucinus szerzetesnők kórházának alapítónője közbenjárására történt csodát. María Lorenza Requenses de Longo Spanyolországban született 1463 körül, és Nápolyban halt meg 1539-ben.

– elismerik az Isten szolgálója Elżbieta Czacka, a Kereszt Ferences Szolgálóleányai ferences nővérek kongregációja alapítónője közbenjárására történt csodát. Elżbieta Czacka 1876-ban született Ukrajnában, és 1961-ben halt meg Lengyelországban.

– elismerik Isten szolgái Léonard Melki és Thomas Saleh libanoni kapucinus szerzetesek, misszionáriusok vértanúságát, akiket a hit elleni gyűlöletből öltek meg az Oszmán Birodalomban 1915-ben, illetve 1917-ben. Salehet azért ítélték halálra, mert az örmény genocídium idején egy örmény papot bújtatott.

– elismerik Isten szolgája Luigi Lenzini egyházmegyés pap vértanúságát, akit a hit elleni gyűlöletből öltek meg az olaszországi Crocette di Pavullóban 1945. július 21-re virradó éjjel.

– elismerik Isten szolgálója Isabel Cristina Mrad Campos világi hívő vértanúságát, akit a hit elleni gyűlöletből öltek meg a brazíliai Juiz de Fora településen 1982-ben.

– elismerik Isten szolgája Roberto Joao testvér, a Mi Urunk Jézus Krisztus Szent Stigmái kongregáció tagja hősies erényeit. A brazil testvér 1903-ban született és 1994-ben halt meg.

– elismerik Isten szolgálója María Teresa del Corazón de Jesús nővér (világi nevén: Celia Méndez y Delgado), a Jézus Isteni Szívének Szolgálóleányai kongregáció társalapítója hősies erényeit. A spanyol nővér 1844-ben született és 1908-ban halt meg.

Forrás: Vatikáni Rádió; Vatican.va

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria