A nyíregyháza-kertvárosi görögkatolikus templom búcsúünnepe

2018. szeptember 26. szerda 16:33

Szeptember 16-án ünnepelte templomának búcsúját a görögkatolikus egyházközség Nyíregyháza-Kertvárosban. A templomot huszonegy éve, keresztfelmagasztalás ünnepén szentelték fel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szent Liturgával ünnepelték szeptember 16-án, vasárnap a nyíregyháza-kertvárosi görögkatolikus templombúcsúját.

Prédikációjában Trella Tibor atya a kereszthordozásra buzdította a kertvárosi görögkatolikus híveket, „hiszen erre szólít minket Krisztus. A keresztben a szenvedést és a halált láthatjuk. Ennek elfogadásán túl tudatosítanunk kell, hogy nem csupán erről szól a krisztusi kereszt.

Nem csak elszenvedő passzivitás a kereszthordozás, hiszen Jézus is arra buzdít minket, hogy aktív cselekvőkké váljunk: »Vedd fel a keresztedet!« Az igazi kereszthordozás az, amit Krisztusért vállalunk, felvállalunk.”

Az ünnepélyes körmenet – mint körülölelő mozzanat – az egyházközség tagjainak hitvalló szeretetét jelképezte, mellyel körülveszik a templomot és közösségüket.

A templombúcsú közösen elköltött ebéddel, beszélgetéssel és a gyerekek játékával folytatódott.

Forrás és fotó: Sarkadi Luca/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
papi-szolgalat-kommunizmus-idejen-varju-imre-atyaval-beszelgettunk-20181022155222
Papi szolgálat a kommunizmus idején – Varjú Imre atyával beszélgettünk

Varjú Imre azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, majd a megtorlás idején börtönbe kerültek. A súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdeztük őt. A 2014-ben készült interjúnkat olvashatják nemzeti ünnepünk alkalmából.

12:00
az-eucharisztia-az-egyhaz-eletenek-forrasa-egyhazmegyei-eucharisztikus-lelkinap-oroshazan
Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

2018. október 22. hétfő