Veni Sancte ünnepségek a nyíregyházi és kisvárdai katolikus iskolákban

Hazai – 2019. szeptember 6., péntek | 9:01

Szeptember 1-jén, illetve 2-án nyitották meg a tanévet a nyíregyházi Szent Imre-, valamint a kisvárdai Szent László-iskolában. Kisvárdán Palánki Ferenc megyéspüspök, Nyíregyházán Bosák Nándor nyugalmazott megyéspüspök köszöntötte a tanulókat.

A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola új intézményvezetővel, igazgatóhelyettesekkel és lelkivezetővel kezdi meg az új tanévet. 

A gimnázium 9–12. évfolyamának tanévnyitóján Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be szentmisét. Prédikációjában arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy az iskolában ajándékokat kapunk nap mint nap, hiszen a tudományon keresztül találkozunk a Szentlélek ajándékaival.

Az intézmény vezetésével Tormássiné Kapitány Ágothát bízta meg Palánki Ferenc megyéspüspök, a lelkivezető Nagy Csaba lett. 

A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepségeiről ITT olvashatnak részletesen.

Fotó: Zagyva Klára, Hubai Levente

* * *

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanulói és óvodásai számára is elkezdődött az új tanév. A tanévnyitó ünnepségeket szeptember 1-jén és 2-án tartották. Az intézmény új iskolalelkésze Bákonyi János lett, az intézményvezető pedig Kaszásné Tóth Judit.

A felső tagozatos és gimnazista diákok tanévnyitóján jelen volt Palánki Ferenc megyéspüspök. Köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Jézus az emberiség tanítója, benne minden nevelő megtalálja a példaképet, tanárok és tanulók egyaránt arra hivatottak, hogy Jézust szemléljék. A főpásztor hangsúlyozta, Jézus minden tanévkezdéskor ajándékot szán mindenkinek és útmutatást is ad. Jézus Krisztus példakép számunkra és egyben erőnk forrása is. Őreá kell építenünk a tanévet, őreá kell figyelnünk, mert Ő a mi mesterünk.

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanévnyitó ünnepségeiről ITT olvashatnak részletesen.

Fotó: Borus Lászlóné, Molnár László

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria