Videosorozatot indított a KÉSZ

Hazai – 2020. május 23., szombat | 12:51

Hitből pajzsot címmel videosorozatot indított a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a KÁMME Alapítvánnyal közös szervezésben. A sorozatban ismert személyek fogalmazzák meg gondolataikat, amelyek segítenek az embert próbáló időkben hitünkből pajzsot kovácsolni.

A KÉSZ vezetősége azt tapasztalja, hogy a kialakult járványhelyzetben szükség van arra, hogy bátorító, lélekemelő, távlatot adó gondolatokat halljunk hiteles személyektől. Rengeteg videó érhető el az interneten, sokféle műsor nézhető a televízióban, mely bemutatja, hogyan élünk a karanténban. Tájékozódhatunk aktuális hírekről, információkat szerezhetünk a koronavírus-járvány alakulásáról.

Kezdeményezésével a KÉSZ szeretné Isten felé fordítani a figyelmet, továbbá megmutatni a keresztény ember hitének és Istenbe vetett bizalmának alapjait. Megállásra és magunkba tekintésre kényszerített bennünket a pandémia, azonban a hit fényében szemlélve az eseményeket tovább építkezhetünk, és bizakodva tekinthetünk előre.

A sorozat első részében Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita kisfilmje látható, melyet hamarosan további üzenetek követnek (többek között) Majnek Antal munkácsi püspöktől, Csókay András idegsebésztől, Süveges Gergő műsorvezetőtől, Balog Zoltán lelkésztől és Borbás Zoltán kancellártól.

A Hitből pajzsot részei a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is elérhetők.

Forrás és fotó: keesz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria