Volt szolgálati helyén misézett Marton Zsolt püspök

Hazai – 2019. november 14., csütörtök | 9:00

November 9-én volt szolgálati helyén, a Pest megyei Dányban mutatott be szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök.

Marton Zsolt 2000 és 2003 között a dányi egyházközség plébániai kormányzójaként szolgált, ezért megyéspüspökként az elsők között látogatta meg régi közösségét, hogy szentmisét mutasson be a dányi Szent Jakab-plébániatemplomban.

A főpásztor homíliájában a személyes élményeit felelevenítve beszélt a hűségről, a mindennapi megtérés fontosságáról és az élő istenkapcsolatról, kiemelve egész Európa megtérésének szükségességét. Elmélkedése során felidézte a dányi éveiből azokat az eseményeket, amelyek lelkileg is nagy hatással voltak rá, amelyekből tanulhatott.

A szentmisét követő agapén a hívek kötetlenül beszélgethettek főpásztorukkal. „Marton Zsolt, ha csak tehette, meglátogatott minket, és gyakran meghívást kaptuk későbbi szolgálati helyeire is, ahol személyes beszélgetésre, más egyházközségekkel való találkozásra és a helyi kulturális értékek megismerésére is sor kerülhetett. Dányt, első önálló állomáshelyét mint »első szerelmét« szokta emlegetni. Reméljük, hogy a későbbiekben is megmarad a szoros kapcsolat köztünk, és gyakori vendég lesz nálunk. További munkájához jó egészséget és Isten áldását kérjük” – mondta köszöntőjében Dóczi Sándor, az egyháztanács világi elnöke.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Tóthné Szabó Katalin

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria