XVI. Benedek pápa szeptemberben Libanonba látogat

Kitekintő – 2012. április 10., kedd | 9:08

A Libanoni Köztársaság elnöksége és a helyi katolikus püspöki konferencia kommunikációs bizottsága húsvét vasárnapján bejelentette a hírt, hogy a pápa apostoli látogatást tesz a közel-keleti országban szeptember 14. és 16. között, a régióról tartott püspöki szinódus utáni apostoli buzdítás közzététele alkalmából.

A Közel-Kelettel foglalkozó szinódust 2010. október 10. és 24. között tartották a Vatikánban A katolikus egyház a Közel-Keleten: szeretetközösség és tanúságtétel. „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke” (ApCsel 4,32) címmel.

A hír bejelentése után a Libanoni Köztársaság elnöksége arab nyelvű sajtóközleményt adott ki. Ebben hangsúlyozza, hogy az ország államfőjének meghívására XVI. Benedek hivatalos látogatást tesz Libanonban. Ez az út elmélyíti a két államot egymáshoz fűző történelmi kapcsolatokat.

Boulos Matar bejrúti érsek sajtóközleménye szerint az egyházi hierarchia meghívását elfogadva a Szentatya lelkipásztori látogatásra érkezik majd Libanonba. Útja alkalmával XVI. Benedek aláírja a közel-keleti egyházhoz szóló apostoli buzdítását. Találkozik az ország világi és egyházi vezetőivel és a libanoni fiatalok képviselőivel. A pápa szentmisét mutat be Bejrútban, amely során átadják az új apostoli buzdítás példányait.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír