Zöldellő kertek a Székesfehérvári Egyházmegyében

2019. május 9., csütörtök | 16:00

A „Zöldellő kertek” program a Katolikus Karitász „Öngondoskodó háztartások” című, hátrányos helyzetű családokat segítő programcsoportja. A programhoz a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász is csatlakozott, az ő beszámolójukat adjuk közre.

Mindannyian rácsodálkoztunk már egy szépen rendezett kertre, amire mindennap rátekint egy gondos szempár. Az irigykedés érzése átsuhan a gondolatainkban, milyen jó, hogy a lakás melletti barátságos „kertészetből” mindennap friss zöldséget és gyümölcsöt lehet szedni. Kezdve attól, hogy az első kis csírák, amikor kibújnak a földből, már örömre adnak okot, úgy a termés learatása is a biztonság ígéretét hordozza. 

A kerti munka nagyon jó nevelő hatással van a gyermekekre is. A kicsik a locsolásban, a nagyobbak az erőnléti feladatok megoldásában találják fel önmagukat. Milyen finom is annak a zsenge borsónak az íze, amit a gyerekek ültettek el. A földből kihúzott sárgarépa illatánál nincs jobb. A bab és a borsó olyan gyorsan dugja ki a fejét, hogy szinte látni a fejlődés folyamatait. A föld nem puszta többé, hanem az a hely, ahol burjánzik az élet.

Ez a kis hétköznapi csoda valósággá válhatott a Székesfehérvári Egyházmegye tizenkilenc településén, száz család számára. Többek között Szabadbattyán, Perkáta, Budaörs, Seregélyes, Csákvár, Kőszárhegy és Székesfehérvár kertjei színesedhetnek virágmagok, a piros retek, a borsó, a spenót és a bab hajtásaitól. A Katolikus Karitász szervezésében a plébániai karitászcsoportok segítségével húszfajta vetőmagot osztottak ki a rászoruló családoknak.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

16:19
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda