Zöldnapot rendez pünkösdhétfőn a szeged-tarjánvárosi plébánia

Hazai – 2017. május 30., kedd | 19:57

A Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia „Közös otthonunk a teremtett világ” mottóval szervez – szemétszedéssel is egybekötött – lelkinapot június 5-én, pünkösdhétfőn Ferenc pápa Laudato si’ enciklikája szellemében.

Ferenc pápa első önálló enciklikája, a Laudato si’ a teremtésvédelemmel foglalkozik. A címadó megszólítással: „Áldott légy, Uram” először Assisi Szent Ferenc dicsőítette Istent a Naphimnuszban. „Ezzel a gyönyörű himnusszal arra emlékeztetett minket, hogy közös otthonunk olyan, mint egy nővér, akivel osztozunk a létben, és olyan, mint egy szép anya, aki karjába zár minket: »Áldott légy, Uram, földanya-nővérünkért, ki fenntart és ellát minket, gyümölcsöket terem, színes virágokat és füvet!«” (Ferenc pápa)

A szeged-tarjánvárosi plébánián Nobilis Márió, a pápai szöveg magyar fordításának lektora mutatja be az apostoli körlevelet, előadását vita követi. Délután interaktív programok keretében, életkor szerinti csoportokban foglalkoznak a helyes természetszemlélet és -használat témájával a plébániai zöldnap résztvevői. A gyermekek az előadás alatt a cserkészek vezetésével a szomszédos kiserdő rendezésében működnek közre.

A lelkinap alkalmából a lengyel vallásosságot bemutató fotókiállítás nyílik a templomban, ahol az esti mise keretében elhelyezik a Ferenc pápának 2015 októberében átadott, ötezer közreműködő által kézzel másolt biblia hasonmását.

A zöldnap részletes programja ITT található.

Forrás: Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia

Fotó: BioEcoGeo

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria