„Az Úr kegyelméről énekelek” – Hálaadó vasmisét ünnepelt Pásztor Károly Máriapócson

Kishírek – 2020. június 30., kedd | 13:53

Pásztor Károly vasmisét mutatott be Máriapócson a római katolikus templomban Jézus Szent Szíve ünnepén, június 19-én. Az ünnepre több településről érkeztek hívek.

Károly atya – akit 65 évvel ezelőtt, 1955. június 19-én, Jézus Szívének ünnepén Endrei Mihály püspök szentelt pappá Egerben – beszédében visszaemlékezett szülőfalujára, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállajra. Felidézte az akkori nehéz életkörülményeket, többek között a munkatábort, amely családját is sújtotta.

Édesanyámmal gyerekkoromban gyalog indultunk el Vállajról a máriapócsi Szűzanyához. Őt kértem, hogy távollévő testvéreim hazajöjjenek, és én pap lehessek. Meghallgatta imáimat, testvéreim hazajöttek a málenkij robotból, én pedig pap lettem. Milyen nagy az Úr hatalma! Megadta nekem, hogy életem alkonyán, korom és betegségeim ellenére mégis Isten kegyelméből itt, Máriapócson az Ő közvetlen közelségében lehetek, szolgálhatom Őt és a híveket. Hálát adok a Mindenhatónak e szép, hosszú papi életút ajándékaiért, hiszen kegyelmét hirdethetem még ilyen idősen is. A zsoltárossal elmondhatom: „Az Úr kegyelméről énekelek” (Zsolt 89,2). Ezért is választottam ezt az idézetet vasmisémre jelmondatként – mondta meghatódottan a jubiláns.

Jézus Szent Szívének ünnepe alkalmából emlékeztetett arra, hogy Krisztus a keresztfán megnyitotta szívét, hogy mindannyiunk otthona legyen. Pásztor Károly Máté evangéliumából idézte az Úr szavait: „Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű” (Mt 11,29).

Szentbeszéde végén Károly atya arra biztatott, kérjük Jézust, hogy alakítsa szívünket a Ő Szíve szerint. A szentmise végén vasmisés áldásban részesítette a jelen lévő papokat és a híveket. Az ünnep szentségimádással zárult.

A teljes tudósítás ITT található.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Némethné Csubák Éva

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria