„Ha egy évre előre gondolsz, vess el egy magot, ha a következő generációra, ültess fát!”

Kishírek – 2021. november 15., hétfő | 12:30

E gondolat jegyében ültettek el egy-egy fát november 10-én az Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói, tanárai és a segítőkész szülők közreműködésével osztályonként az iskola udvarán – Jeczkó Györgyné tanítónő beszámolója.

A fásítási program reggeli megnyitóját az udvaron tartottuk meg, a kellemesen friss novemberi időben. Az eseményt a Zöld Bizottság tagjai, Támcsu Mihály, Csegény Mihály, Anducska Tibor és Hosszú József is megtisztelték jelenlétükkel, köszöntötték tanulóinkat, dolgozóinkat. Támogatásukról biztosították a munkánkat csakúgy, mint Gyermánné Szabó Katalin alpolgármester.

A fák fontosságáról, levegőtisztító szerepéről, sokoldalú felhasználhatóságáról, szépségéről rövid, de lényegre törő tájékoztatást kaptunk Támcsu Mihálytól.

Az osztályok a kiválasztott fákat elültették, amelyet az elkövetkezendő években gondozni, ápolni fognak.

A faültetés felemelő élmény! Erősíti a közösség összetartozását, növeli a felelősségérzetet. A megjelölt fákhoz személyesen is kötődnek ültetőik: bárhová veti is őket majd a sors, fáikra mindig emlékeznek majd.

Hagyományteremtő céllal tettük meg az első lépést, hogy a jövőben majd mindig az első osztályosok folytassák a telepítést.

Forrás és fotó: Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola / Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria