„Isten lelkének erejében” – Ajaki fiatalok a lengyelországi katolikus ifjúsági találkozón

Kishírek – 2019. május 2., csütörtök | 13:15

Az ajaki fiatalokat Karol Burda atya hívta meg a przemyśli érsekség XXVI. katolikus ifjúsági találkozójára (SMAP), amelyet április 12–14-én tartottak Duklában, „Isten lelkének erejében” mottóval.

A lengyelországi katolikus ifjúsági találkozót évről évre a virágvasárnapot megelőző hétvégén tartják, a Przemyśl-i Egyházmegye érseke és más püspökök vezetésével.

Idén 4500 fiatal érkezett a háromnapos rendezvényre a Przemyśl-i Érsekség területéről és külföldről: Szlovákiából, a Kassai Egyházmegyéből; Ukrajnából a Munkácsi Egyházmegyéből, és hazánkból, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből.

A magyar csoportot az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola középiskolás diákjai, pedagógusai és a Szent Kamill Leányai szerzetesrend két nővére alkotta.

A lengyelországi találkozón Jézus gyógyító erejéről tettek tanúságot azok a fiatalok, akik részt vettek a panamai világtalálkozón.

A fiatalok együtt járták végig Jézus keresztútját, Józef Michalik érsek vezetésével; csendes imádságokon, rózsafüzér-imádságon, Szent Kereszt-imádáson és szentmiséken vettek részt; kiscsoportos beszélgetéseket folytattak a Szentlélek gyümölcseiről; az „Ábrahám-sátorában” az evangéliumról elmélkedhettek; koncerteken vehettek részt.

Vasárnap Dukla főteréről – pálmaágakkal a kezükben – körmenet indultak a fiatalok a stadionban tartott szentmisére.

Szentbeszédében Salvatore Pennacchio apostoli nuncius arra ösztönözte a jelenlévőket, hogy úgy éljenek, ahogyan Krisztus élt, hozzanak helyes döntéseket életükben, mutassák meg bátran a világnak és vállalják fel, hogy melyik oldalon állnak.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria