25 éves a mezőszemerei Sarlós Boldogasszony Nőikar

Kishírek – 2022. július 21., csütörtök | 9:30

25 éves jubileumát ünnepelte a mezőszemerei Sarlós Boldogasszony Nőikar. Július 15-én, 15 órakor hálaadó szentmise keretében emlékeztek meg az alapítás évfordulójáról, amelyet ünnepi műsor követett. A szentmisét Medvegy János apát – plébános, esperes mutatta be, koncelebrált Balázs József, egyházmegyei cigány-kisebbségi lelkész.

Az ünnepi alkalomra meghívást kaptak a régi alapító tagok is, akik ugyan már nem tudnak részt venni az énekkar munkájában, de nagy örömmel tettek eleget a meghívásnak. A nőikar jelenlegi és korábbi tagjai így együtt imádkoztak és énekeltek a szentmisén, majd az azt követő koncerten. A szentmise keretében könyörgéseket fogalmaztak meg a jelenlegi, egykori, élő és elhunyt tagokért, lelkipásztorokért, a szent szolgálattevőkért, a hívekért és az egyház jótevőiért. Az ünnepi alkalmat megtisztelte a szomszédos szihalmi egyházközségből érkező hívek egy csoportja is.

Az énekkart Mozerné Horga Stefánia alapította 1997 – ben, a kórus nevére is ő tett javaslatot a templom Sarlós Boldogasszony védőszentjének tiszteleteképpen. A múlt ősszel társvezetőként belépő Mozer Boglárkával közösen szervezték meg és vezették le az ünnepi megemlékezést. A tagok hálájukat kifejezéseként ajándékkal lepték meg a vezetőket. A szentmise kántori szolgálatát Mozer János karnagy teljesítette. A jubileumi megemlékezés a faluház udvarán tartott agapéval zárult.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria