A Częstochowai Szűzanya kegyképének másolata a nyugati határszélen

Kishírek – 2019. július 16., kedd | 17:15

A Częstochowai Szűzanya kegyképének másolata előtt imádkozhattak a Győr-Moson-Sopron megyei Egyházasfalu, Keresztény, Sopronhorpács, Und és Zsira katolikus hívei július 2-től 9-ig. A program a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében zajlott Kovács Pál plébános vezetésével.

Az esemény mottója János evangéliumát idézte: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond – NEKtek!” (Jn 2,5) A rendhagyó zarándoklatot Kovács Pál sopronhorpácsi plébános szervezte, az ünnepi szentmisét Bese Gergő, a Pannonhalmi Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium iskolalelkésze mutatta be.

Július 7-én, vasárnap este a Fekete Madonna kegyképe előtt litániát imádkoztak a sopronhorpácsi templomban, amelyre a helyi lakosokon kívül más községekből is érkeztek zarándokok. Ezt követően Kovács Pál vezetésével körmenetet tartottak a Szűzanya kegyképével, ezáltal is hirdetve mindenki a nem mindennapi eseményt.

Július 9-én, kedden este Bese Gergő mutatott be ünnepi szentmisét a sopronhorpácsi Szent Péter és Szent Pál-templomban Kovács Pál plébános koncelebrálásával. Ez a szentmise zárta azt a hetet, amelyben közös imával Mária közbenjárását és segítségét kérték a hívek, a jövő évben megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért.

Bese Gergő szentbeszéde ITT hallgatható meg.

Forrás és fotó: Ward Henrietta/Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria