A győri kármelita templom családjai együtt táboroztak

Kishírek – 2020. augusztus 26., szerda | 15:52

A győri Kármelhegyi Boldogasszony-templomhoz tartozó családok rendszeresen nyári táborozáson vesznek részt, amelyet a közösség néhány önkéntes házaspárja szervez meg. Az idei, augusztus első hetében zajló táborozás helyszíne a Balaton-parti Káptalanfüred volt.

Ezúttal sem maradhatott el a győri kármelita családos közösség lelki feltöltődése, amelynek idén a Káptalanfüredi Ferences Pihenőház adott helyet. A már jól összeszokott, közel 60 fős „kármel csapat” létszámának többségét mégis a gyermekek tették ki, hiszen háromnál kevesebb gyermekáldást a családokban nemigen lehet számolni.

A közösség régóta táborozik együtt, még a kétezres évek elején Puvák József Tarzíciusz OCD győri kármelita szerzetes vezette be a táborozás jól bevált aranyszabályait, amelyet azóta is igényelnek és követnek a lelkes résztvevők.

Az ötnapos táborozás alatt ez alkalommal is nagy figyelmet fordítottak a hittanoktatásra. Mindennap külön csoportban zajlott az óvodás, az iskolás, valamint az ifi foglalkozás, amelyeket egy-egy önkéntes, hittanári végzettségű vagy oktatásban jártas szülő vezetett. A felnőttek sem maradtak ki a hittanórákból, hiszen három meghívott pap is gondoskodott a szülők lelki fejlődéséről. Először Medveczky Miklós balatonkenesei plébános érkezett a táborhelyre, aki a Szűzanyáról, a Mária-jelenésekről tartott előadást. Az általa bemutatott szentmisét pedig felajánlotta a jelenlévő családok számára.

Egy másik napon a csodálatos környezetben található Tihanyi Bencés Apátságba látogatott a családok apraja-nagyja, ahol Kiss Domonkos OSB nagy szeretettel várta az egész csapatot. Egy órányi tanításban lehetett részük a jelenlévőknek a szentek életéről, majd megtekintették a népszerű apátsági templomot és a királyi kriptát. Abban a különleges élményben is részesülhetett a közösség, hogy az apátság ebédlőjében fogyaszthatták el a finom ebédet. A délután folyamán a csoport többsége elsétált az Apáti-hegyen található Őrtorony-kilátóhoz, ahol a hegyet megmászók lenyűgöző panorámában részesülhettek.

Megérkezett Győrből Péceli Bence Imre kármelita szerzetespap is, aki szívén viseli a győri kármelita-templomhoz tartozó családok lelki életét. A táborzáró estén – immár hagyományosan – tábortűz keretében minden család előadást adott. Egy-egy népdallal, slágerrel vagy éppen tánccal, történetek eljátszásával örvendeztették meg egymást a bátor szereplők.

A tábori hét folyamán többször lehetőség adódott a „magyar tenger" vizében megmártózni, horgászni, valamint sportolni.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria