A győri Prohászka-iskolások sikerei a Szent II. János Pál pápa rajzpályázaton

Kishírek – 2020. október 28., szerda | 12:28

Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett rajzpályázaton kiemelkedő sikereket értek el a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Iskolaközpont növendékei.

A Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség idén tavasszal rajzpályázatot hirdetett az általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói számára. A rajzpályázatra közel négyszáz pályamunka érkezett Magyarországról és a határon túlról.

Az ünnepélyes díjátadót október 16-án tartották Pátyon, a Szent II. János Pál-templomban.

Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára méltatta az egykori egyházvezető alakját, életútját és rámutatott arra, hogy a szent pápa emberek iránti szolgálata és a közösség szeretete milyen jelentőséggel bír.

Kiemelte: Szent II. János Pál pápa egész életében a rábízott embereket szolgálta, életével örök érvényű példát állított elénk.

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Iskolaközpont tanulói közül Szabó Anna (9. H osztály, felkészítő tanár: Zimonyi Katalin) az előkelő 1. helyezést érte el; Horváth Katica Mária (6. B osztály, felkészítő tanár: Boros Emese) pályamunkájával különdíjban részesült.

Szöveg: Zimonyi Katalin, osztályfőnök

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye Sajtóiroda

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria