A hivatásokért, Libanonért, valamint a teremtett világért imádkoztak Pécsett

Kishírek – 2020. szeptember 4., péntek | 13:52

Új papi és szerzetesi hivatásokért, a nehéz helyzetben lévő Libanonért, valamint a teremtett világért imádkoztak a pécs-kertvárosi Szent II. János Pál pápa-plébánia közösségének tagjai szeptember 3-án.

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó főpásztori felelősségétől vezérelve 2018 szeptemberétől minden hónap első csütörtökén szentségimádásra hívja a Pécsi Egyházmegye híveit a papi és szerzetesi hivatásokért. Ehhez csatlakozva a Szent II. János Pál pápa-kápolnában is összegyűltek a helyi közösség tagjai, hogy az Oltáriszentség előtt kérjék a Szűzanya közbenjárását.

A szentségimádást megelőzően Kövesi Ferenc plébános arra kérte a jelenlévőket, hogy imádságban fejezzék ki együttérzésüket a nehéz helyzetben lévő Libanonért. Emlékeztetett: „Ferenc pápa szeptember 2-án a szolidaritás fontosságáról tanított, aminek egyik módja az egymásért való imádság. A Szentatya arra hívott minket, hogy szeptember 4-én tartsunk ima- és böjtnapot a libanoni katasztrófa áldozataiért. Csatlakozzunk Ferenc pápa felhívásához!”

A plébános hangsúlyozta, hogy a szentségimádásra érkező hívek tudják, milyen jó egy hosszú nap vagy egy fárasztó hét után betérni a kápolnába és leborulni a legméltóságosabb Oltáriszentség előtt, hiszen ez megnyugvást ad (vö. Mt 11,28).

Ezt követően további imaszándékot fogalmazott meg. „Fontos, hogy meghalljuk a Föld, vagyis közös otthonunk kiáltását! Arra bátorítok mindenkit, hogy kapcsolódjon tevékenyen és imádsággal a teremtésvédelmi hónaphoz, amely szeptembertől októberig tart a Laudato si’-év keretén belül a teremtett világ védelmében. Vigyázzunk erre az ajándékra, amit a Jóistentől kaptunk, figyeljünk a környezetünkre, és imádkozzunk érte!”

A szentségimádást követően Kövesi Ferenc atya szentmisét celebrált.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: VN

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria