A karitász védőszentjét ünnepelték Veszprémben

Kishírek – 2019. november 22., péntek | 9:31

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, november 19-én a főegyházmegye számtalan templomában is kenyeret szentelnek és osztanak. A főegyházmegyei karitász évről évre másik veszprémi templomban tartja meg ezt az ünnepet.

Idén az Árpád-házi Szent Margit-templomban mutatott be szentmisét Szijártó László esperes, a pápai Szent Benedek-templom plébánosa, főegyházmegyei karitászigazgató Tornavölgyi Krisztián plébánossal.

Az Árpád-házi Szent Margit-templom plébánosa, Tornavölgyi Krisztián atya köszöntőjében a karitász védőszentjére emlékezett, akinek élete máig példa minden keresztény számára. Örömmel helyezte ki Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéjét erre az alkalomra, mely az augsburgi püspök hagyatékából került az egyházközséghez. 2018 nyarán került e templomba Szent Szent Kinga ereklyéje is, így a szentmisét a három Árpád-házi szent ereklyéjének jelenlétében mutatták be.

Szijártó László atya arra buzdította a híveket, hogy gondoljanak a kenyér, a mindennapi kenyér értékére, ugyanis sokszor „kidobjuk” azt a szemétbe, miközben a világ számos pontján éheznek.

Sok minden lehet felesleges, de a legszentebb, a kenyér, sohasem – hangsúlyozta a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

Az ünnepi szentmise után megáldották a Szent Erzsébet-kenyereket, amiből mindenki vihetett magával.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria