A legkisebbek is tevékenykedtek a temetőben Nyírlugoson

Kishírek – 2023. november 6., hétfő | 16:10

A nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda gyermekei szorgoskodtak a helyi temetőben mindenszentek ünnepére és halottak napjára készülve.

Az őszi betakarításprogram keretében a gazdák a legkisebbeket szólították meg – kukoricaföldjükre és gyümölcsöskertjeikbe látogattak –, hogy lássák, milyen a fáradságos munka után az őszi betakarítás szépsége és értéke.

„November 1-je előtt néhány nappal egy másik »kertbe« hoztunk benneteket – mondta az óvonóikkel a helyi temetőbe látogató gyerekeknek Ignácz András parókus, az óvoda lelki igazgatója. – Temetőkertbe, vagy úgy is mondhatnám: az Egyház virágoskertjébe, ahol életre és lélekre kelthetjük szívünkből föltörő imádságainkkal az elhunyt (h)őseinket.”

Közel százfős gyermeksereg szorgoskodott gereblyékkel, virágültetéssel és mécsesek gyújtásával Krisztus keresztje körül.

„Néhány nap múlva ugyanezt kell tennetek elhunyt szeretteitek sírjánál. Amikor családi körben megálltok, ne csak lefele nézzetek, elhunyt szeretteitek sírjára, hanem felfele is, az ég felé, elmondva a legszebb imádságot” – mondta az óvodásoknak Ignácz András parókus.

A nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda vezetősége immár harmadik alkalommal szervezte meg az óvodás gyerekek közös temetőlátogatását.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Ignácz András / Nyírlugosi Görögkatolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria