A plébániai közösségek találkoztak a miskolci minorita templomban

Kishírek – 2019. szeptember 17., kedd | 10:56

A miskolci Nagyboldogasszony minorita templomban Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén, szeptember 14-én, szombaton délelőtt ünnepi alkalomra gyülekeztek a hívek. Szalkai Zoltán József plébános kezdeményezésére a templomban működő közösségek, imacsoportok és a plébánia nagy közösségéhez tartozók találkozhattak kötetlen formában és ismerhették meg személyesen is egymást.

Az összejövetel megvalósításával az volt József testvér szándéka, hogy a minorita templomba járók igazi keresztény testvérekként közelebbről ismerjék meg és köszöntsék egymást, bárhol is találkozzanak. 10 órakor szentmisével kezdődött a hagyományteremtő esemény, melyet a plébános celebrált.

Homíliájában József testvér többek között arról beszélt, hogy a Jézus által is viselt nehéz keresztet mindnyájunknak viselni kell az életünk során, és ennek a keresztnek a hordozásában milyen segítséget, reményt nyújt az egyéni és a közösségi ima.

Ezután az imacsoportok, közösségek bemutatkozása, tanúságtétele következett. A bemutatkozás sorrendjében az alábbi csoportok működnek a templomban: rózsafüzér társulat(ok), Ferences Világi Rend, Szeretetláng engesztelő közösség, Zarándokok karizmatikus imacsoport, Szent Ferenc Kórus, Neokatekumenális közösség, Oltáriszentség csoport, elsőszombati csoport, Szőlővesszők karizmatikus imacsoport, hitoktatók.

A találkozó zárásaként jó hangulatú beszélgetésre, ebéddel várta a minorita templom híveit a szervező Szalkai József atya és a plébánia.

Forrás és fotó: Fojtán László/miskolci minorita plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria