A rumi gyermekotthon lakóit látta vendégül Székely János a püspöki palotában

Kishírek – 2022. december 21., szerda | 16:51

Régi ismerősökkel találkozott december 8-án Székely János szombathelyi megyéspüspök: a rumi gyermekotthon lakóinak egy csoportja látogatott Szombathelyre, hogy megismerjék Szent Márton életét, bejárják a Szent Márton Látogatóközpontot. Sághyné Gerencsér Andrea gyógypedagógus beszámolóját adjuk közre.

Az iskolában napjaink középpontjában áll a jó cselekedetek tanulása és gyakorlása. A Szent Márton napjára való készülődés alkalmával még jobban kiemeltük a jótettek jelentőségét. A Szent Márton Látogatóközpont megtekintésének alkalmával megelevenedett előttünk Szent Márton életútja, jószívűsége, emberek iránti türelme, segítsége. A látogatóközpontban térképen néztük meg, milyen hosszú utat járt be Szent Márton gyalog és lóháton. Mi is lehettünk Szent Márton és a koldus egy fénykép erejéig. A fából készült kirakókkal együtt tevékenykedtek a gyermekek és a püspök: igazán élvezetes és maradandó időtöltést nyújtott a gyerekeknek a közös együttlét.

Az őszi harangtoronybeli látogatásunk idején megígértük püspök úrnak, hogy megtanuljuk a Glóri, alleluja és a Tüzed, Uram, Jézus című énekeket. A gyerekek mindig örömmel készültek a napi daltanulásra, az ének mindig megnyugtatta őket. Megtiszteltetés volt számunkra a püspöki palotában teázni, együtt énekelhettünk, beszélgethettünk és megajándékoztuk a püspök urat jó cselekedeteink rajzával is.

Hálásan köszönjük a megtisztelő figyelmet, az időt, amit ránk áldozott. Az ebéd előtti együttes imádság és szeretetteljes fogadtatás nagyon szép emlék marad nekünk.

Szöveg: Sághyné Gerencsér Andrea

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria